Хасково

Хасковската организация на БЧК увеличава капацитета си

114 са дружествата на областната червенокръстка организация в Хасково, 51 от тях са в селата.

През миналата година са привлечени нови доброволци. Фактор за добрата работа на БЧК е и партньорството с частния сектор и неправителствени сдружения в региона. Това отчете заместник-председателят на областната организация д-р Стефка Младенова на състоялото се общо събрание.

БЧК

По програмата на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица са раздадени храни на 10 638 души. Проведени са 133 курса за оказване на първа долекарска помощ. Хасковският БЧК е известен и с успешно работещите структури на водните спасители и на младите червенокръстци. Значима е хуманитарната работа с лица, потърсили подкрепа и закрила в България.

БЧК

Делегатите на събранието приеха план за работа през 2018 г. Основни приоритети са повишаване на качеството на предоставяните услуги, поддържане на високо ниво на готовност за работа при бедствия, аварии и катастрофи, разширяване на формите за фондонабиране.

Нов момент е проучването на възможността за разкриване на услугата домашни грижи в областния град. Предстои работна среща за обсъждане часовете по водноспасителен минимум да станат част от разширената подготовка по физическо възпитание и спорт на учениците в 1-ви и 5-ти клас.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мечедринков
Мечедринков
01.03.2018 9:54 9:54

Мечеринкова се ояде покрай БЧК ,ПРЪСКА сепо шевовете ,
Пенсионерка от преди 5 години,да живее БКП и нейните членове и любовници.

Снежа
Снежа
01.03.2018 10:56 10:56
Отговор до  Мечедринков

Госпожо, всички знаят коя си и защо правиш тъпите си коментари. Я, излез веднъж с името си, де!!!!
Толкова глупости дето писа до сега, да знаеш,че ще ти се връща всичко стократно!

Георги
Георги
01.03.2018 14:02 14:02

Браво! Чест и почитания към организацията, ръководството и всеобхватната хуманитарна и общественополезна дейност! Продължавайте все така и бъдете неуморни в добротворчеството си!

Димитрова
Димитрова
01.03.2018 16:23 16:23

Респект пред Мечеринкова!Благодаря за всичките и добрини – точният човек на точното място!

Валерия
Валерия
02.03.2018 10:36 10:36

Мечеринкова е невероятен човек и ръководител! Наистина е неуморна в доброволчеството си! Чест и почитания! Да е жива и здрава!

Back to top button