Хасково

Жребий определи двете двойки, които получават по 4300 лв. за ин витро

Общо 7 семейства с репродуктивни проблеми кандидатстваха за финансиране на ин витро процедура в кампанията на областна администрация и фондация „Искам бебе“.

Две от двойките не отговарят на възрастовото изискване от 43 г. Председателят на фондацията Мария Янева заяви, че за тях ще се търсят индивидуални дарители. От останалите 5 двойки бяха изтеглени две, които ще получат финансиране. Това стана в присъствието на нотариус Десислава Славейкова.

По 4300 лв. ще получат Диана Винева и Владимир Димитров от Димитровград и Траяна Аргирова и Христо Къналиев от Любимец. В резервния списък пък бяха изтеглени Татяна Каракушева и Данаил Каракушев от Харманли и Антоанета Тенева и Тянко Тенев от Хасково.

На жребия присъства и координаторът на фондацията за Димитровград Антоанета Стефанова, която бе с Воислав на 1 г., който е зарадвал семейството при деветия щастлив опит. Антоанета призова жените с проблеми да потърсят помощ, защото я има и призова те да споделят за проблема си.

В кампанията „За повече деца в България“ по време на Коледния базар и на Коледния коктейл на областния управител бяха събрани 8600 лева за семейства с репродуктивни проблеми. Областният управител Станислав Дечев заяви, че след Великден ще стартира и втори етап на кампанията, която ще обхване общините в региона.

Жребий

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.03.2018 15:35 15:35

Дечев да го назначат в някое НПО с неопределен предмет на дейност и да рахатяса. То не бяха изложби, конкурси, есета, фотографии, сега ин витро…. само не и държавни дела с широка обществена значимост!

Back to top button