Хасково

ВАС потвърди второ решение на хасковския съд за парите за спорта и културата

Върховният административен съд остави в сила съдебния акт на Хасковския административен съд, с който беше оставена без разглеждане жалба на кмета на Хасково по повод отпускане на средства за спорта и културата в общината, съобщават от ХАС.

Жалбата на кмета Добри Беливанов е против решенията на Постоянна комисия по спорт, туризъм и младежки дейности, Постоянна комисия по образование, култура и вероизповедания и Постоянна комисия по бюджет и финанси. Всички те са постановени по протоколи от 11 декември 2017 г. към Хасковския общински съвет. С тези решения комисиите са одобрили подадени заявления за финансово подпомагане на спортни клубове, детско-юношески спортни клубове и културни организации.

С посоченото по горе определение ВАС е потвърдил изложените от Хасковския административен съд мотиви, с които е отхвърлена жалбата, а именно, че Постоянните комисии са помощни органи и издават актове, които не носят белезите на индивидуални административни актове и като такива не подлежат на самостоятелен съдебен контрол за законосъобразност.

Haskovo.info припомня, че по-рано ВАС остави в сила и решението на ХАС за предварителното изпълнение на решението на общинския съвет за отпускането на допълнително средства за детско-юношеския спорт и културата. Очаква се до средата на месеца ХАС да се произнесе по делото по същество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button