Хасково

Шофьорът на Аудито призна вината си, десетки приятели и съученици на двете загинали момичета в съда

Делян Делчев, който е обвинен в причиняването на смърт по непредпазливост на 16-годишните Никол Щерева и Даяна Янакиева, призна вината си пред Хасковския окръжен съд и така делото продължи по съкратеното съдебно следствие.

Haskovo.info припомня, че на 29 юли 2016 г. край ханче Клокотница Делчев удари с Аудито си двете момичета, които загинаха на място.

Съд

За днешното съдебно заседание, в което се очаква присъда, в съда влязоха десетки съученици и приятели на Даяна и Никол. Децата искат справедлива присъда.

Пред съда беше разпитана жената на Делчев – Миглена Иванова, която през сълзи разказа за тежкото здравословно състояние на тяхното малко дете. Жената заяви, че всеки ден са по доктори и не би могла да се справи сама без Делян.

Започнаха пледоариите, като от прокуратурата поискаха Делчев да бъде признат за виновен, като му бъде наложено наказание от 4 г. и половина лишаване от свобода, които заради съкратеното съдебно следствие да бъдат намалени с 1/3. До края на деня се очаква съдът да прочете и присъдата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button