Любопитно

Групата „Джон Стил“ излиза от организацията на „Хасково Рок Фест“ 2018 г.

От групата „Джон Стил“ изпратиха позиция до медиите, в която съобщават, че няма да участват в организацията на „Хасково Рок Фест“ 2018 г.

Като причина за отказа си рокаджиите посочват липсата на интерес от страна на общинските чиновници феста. „Не можем да бъдем партньори на администрация, която не желае дори да говори с нас. Разочарованието ни не е от Хасково и феновете на рок музиката, а от апатичните чиновници“, се казва още в позицията на групата.

Ето и пълният текст, изпратен от „Джон Стил“:

Създателите на Рок фестивала в Хасково не участват в организацията на „Хасково Рок Фест“ 2018 г.

През 2016 г. от група Джон Стил предложихме проект за Рок Фест във Хасково, до този момент в града липсваше подобно събитие. Идеята бе посрещната добре от тогавашния заместник кмет на Община Хасково Милена Трендафилова, отговаряща за културата, която лично се включи активно в подготовката на събитието. Съвместните ни усилия получиха подкрепата на доброволци, както и на местния бизнес по отношение на финансирането.

Първото издание беше не просто успешно, фестивалът се превърна в традиция и феновете на рок музиката го очакват.

На 15 януари 2018 г. изпратихме предложение за „Хасково Рок Фест“ 2018 г. с входящ номер 94К-2687-1/16.01.2018 г. на което до този момент не сме получили никакъв отговор (нито мотивиран отказ, нито някаква обатна връзка), при положение, че административният срок за отговор е един месец.
Многократно сме се опитвали да се свържем с представители на Община Хасково, които отговарят за културата в момента, но в повечето случаи дори не си вдигат телефона. В същото време тази година фестивалът ще се проведе на 29 и 30 юни, т.е. има три месеца до събитието. Всеки световноизвестен изпълнител (каквито имаше предходните години), планира календар с участия поне за шест месеца напред. Получаваме и запитвания за участие от известни български групи, на които не знаем какво да отговорим.

Във връзка с горното, искаме да обявим, че група „Джон Стил“, няма да участва в организацията на „Хасково Рок Фест“ 2018 г. Причината за нашия отказ не е защото не искаме да затвърдим рок-традиция, а защото не приемаме липсата на интерес от страна на общинските чиновници към феста и не можем да бъдем партньори на администрация, която не желае дори да говори с нас. Разочарованието ни не е от Хасково и феновете на рок музиката, а от апатичните чиновници.

Пазете рок традицията в града!!!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Шиле
Бай Шиле
19.03.2018 10:10 10:10

Страхотно! Дано няма чадъри и пейки като на селски панаир по площада и “Спартак”. Една хубава новина… рокаджийте марш при Цоню на морето в Каварна. Тук искаме култура за културни хора.
Абе, пускаме радио Веселина и живота е на макс, и във фонтана ще поиграем дори!

рокфен
рокфен
19.03.2018 12:18 12:18

А кои бяха Джон Стиил??? Някой да ми опресни паметта. Освен че влачат едно увахнало величие като Дуги Уайт и правят хипер напъни да са велики. Някой Хасковлия да има няакви впечатления от тях?
Айде нЕма нужда. Нещо техната приятелка Трендафилова не е вече в общината да им уреди едни пари.

хлапето
хлапето
21.03.2018 6:55 6:55
Отговор до  рокфен

Глупак!

колега
колега
19.03.2018 14:41 14:41

И какво като излизат от организацията? Излезе замкметицата Трендафилова от общината и те с нея? Къв им е проблема? Ще им залипсват едни пари вероятно? Да не се хабят толкова … няма кой да им приглася в ореваването. Само те намазваха филията щото са близки с заместник кметицата. Другите групи кучета ги яли.
Две години дуги муги…аман бе

Back to top button