Хасково

Откриха кандидат-студентската борса в „Заря“, отсъстват няколко големи ВУЗ-а

Кандидат-студентската борса в хасковското читалище „Заря“ беше официално открита.

До обяд университетите все още се настаняваха във фоайето на читалището, но се очакват близо 20 ВУЗ-а. На първите кандидат-студенти, които посетиха борсата им направи впечатление, че липсват няколко от големите университети. Сред тях са Пловдивският и Великотърновският университет.

Борса

Борсата, която бе открита от членът на УС на КСБ и регионален координатор за Хасковска област доц. д-р Борислав Попов, ще остане в Хасково и във вторник до 14 часа.

Haskovo.info припомня, че таксите за изпитите не са променяни в сравнение с миналата година. За голяма част от специалностите може да се ползва и оценката от матура, но с по-нисък коефициент при балообразуването в сравнение с изпитите.

Новото тази година е, че в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е обявен нулев прием за специалността „Медицина“, като Фармацията остава. Тази година ще има само редовна форма на обучение за Право за всички университети в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button