Хасково

Венци, цветя и концерт за Деня на Тракия в Хасково

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн започна тържественото честване на Деня на Тракия в Хасково.

В него участваха военнослужещи от военно формирование 52740, духовият оркестър. Сред официалните лица бяха областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, народният представител Евгения Ангелова, първият секретар на консулството ни в Одрин Радослава Кафеджийска, председателят на тракийското дружество „Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев.

Тракия

Свещеници отслужиха заупокойна молитва, а Дечев завърши словото си с мъдростта, завещана ни от тракийци – да помним, но да не отмъщаваме.

Последва концерт на сцената на площад „Свобода“, в който се представиха ансамбъл „Китна Тракия“, детски танцов състав „Пъстрица“, фолклорна група „Тракийска дъга“ и народната певица Тонка Колева.

Тракия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.03.2018 18:40 18:40

Областния тъпанар плямпа пълни глупости

Back to top button