Регион

Уволниха дисциплинарно началника на „Капитан Петко войвода“

Началникът на ГКПП „Капитан Петко войвода“ старши инспектор Васил Игнатов е дисциплинарно уволнен, съобщиха за Haskovo.info от Гранична полиция.

Това е станало със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев в края на миналата седмица.

НачалникДотук се стигна след като граждани подали сигнал до РД „Гранична полиция“ – Смолян, че граничен полицай от пункта им поискал подкуп от 50 евро. Те внасяли бетонобъркачка от Гърция и нямали фактура. Последвал скандал, при който подкупът от 50 евро бил върнат на хората.

В РДГ – Смолян са образувани дисциплинарни производства срещу двама гранични полицаи, които още не са приключили. Със заповед на вътрешния министър пък е образувано дисциплинарно производство срещу началника на пункта, което е приключило и е издадена заповедта за уволнението на Игнатов.

Пред „Старият мост“ Игнатов казва, че не е приключило производството срещу полицая, поискал пари. Въпреки това, без още да е установено наличие на корупционна проява, за него се твърди, че е прикривал такава. „Вменена ми е вина с користна цел – да не преча за осъществяването на престъпни схеми. Ще обжалвам дисциплинарното ми уволнение пред Върховния административен съд“, категоричен е вече бившият шеф на пункта.

38-годишният Васил Игнатов бе началник на „Капитан Петко войвода“ от май 2010 г. досега, като има 16 г. стаж в системата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.04.2018 20:19 20:19

голям стаж има този човек бе истински профи ще да е особено с този опит 6 години шеф направо кърти мивки

Пламен
Пламен
12.04.2018 21:02 21:02
Отговор до  Анонимен

Май някой не може да смята елементарни задачи от първи клас а иначе тръгнал да коментира. Ей тва е то, всеки разбира не разбира – коментира! А иначе жалко за момчето, на тази възраст началник, значи е бил обещаващ кадър, но явно като не играеш по на някой свирката и….печелиш Уволнение! Смешници,, за 50 евро а като крадоха милиони, къде бяха, тези същите??? Бяха удобни…
Дано, да има повече чесни хора като него и да спечели, да успее да победи системата.

ГоШо ГоШеВ
ГоШо ГоШеВ
12.04.2018 22:17 22:17

Дано

Back to top button