Хасково

Ремонтираха паметната плоча на Нестор Марков, предстои саниране на областна администрация

Паметната плоча на Нестор Марков, поставена на фасадата на областна администрация в Хасково, бе ремонтирана, съобщават от администрацията.

ПлочаПадналите букви от името на изявения български възрожденец, просветен деец и общественик бяха монтирани снощи. Цялостната реставрация на паметния знак ще бъде направена след няколко месеца, когато ще започне и санирането на сградата на държавната администрация.

Тогава плочата ще бъде демонтирана от стената и ще бъде предадена за реставрация на експертите от Регионалния исторически музей в Хасково. Затова се договориха областният управител Станислав Дечев и директорът на РИМ Хасково Пенко Добрев.

Идеята е да се съхрани паметната плоча и да се върне първоначалният й вид. Така за пореден път ще се засвидетелства признателността на хасковската общественост към делото на изтъкнатия български учител, следосвобожденски управник и почетен гражданин на Хасково Нестор Марков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button