Хасково

899 глигана и 799 скитащи кучета преброиха хасковските ловци

899 са глиганите на територията на ловното сдружение в Хасково.

Това е констатирано при проведената пролетна таксация на дивеча. С 30 над допустимия запас е засега броят на благородните елени, за чието връщане в дивата природа се полагат специални грижи. Сърните в региона са 2075.

При дребния дивеч зайците и яребиците са под допустимата бройка. Благодарение на активното разселване на фермено отгледани дивечови птици ръст има при фазана и тракийския кеклик.

Ловните дружинки в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово са преброили също 22 вълка, 875 чакала, 863 лисици. Документирана е числеността на 464 диви котки, 362 бялки, 248 язовци. Скитащите кучета са 799, а скитащите котки – 251.

С редовната касация се събират актуални данни за запасите на дивеч в ловните райони. На основата на тази статистика се изготвят плановете за ползване на дивечовото богатство през ловния сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button