Регион

Спипаха контрабандни цигари в Крайслер

17 600 контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните цигари са открити в лек автомобил „Chrysler“, влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от английски гражданин, с турски произход, пътували съпругата му и двете им деца. Съпрузите заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката, в специално изграден тайник, в пода на автомобила зад задните седалки, са открити 880 кутии цигари без акцизен бандерол. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт – за наличието на тайник.

През първите две седмици на месец април на Капитан Андреево митничарите задържаха 166 900 къса (8345 кутии) безакцизни цигари и 15 кг. тютюн за пушене. Иззети са 3943 кутии цигари, закупени от Турция от 175 преминали пътници, тъй като акцизната стока е превишавала нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митничарите са открили 4402 укрити кутии цигари, за които са съставени общо 44 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button