Любопитно

Отново препълнен салон и успешна премиера за Младежкия театър

Актьорите на Румяна Георгиева изнесоха втора успешна премиера за тази седмица, като отново препълниха с публика салона на Младежкия център в Хасково.

Този път зрителите се забавляваха с „Районна болница“ от Христо Бойчев. В ролите са: Микаела Дундалова, Димитър Димитров, Наталия Виделова, Владимира Апостолова, Теодор Милчев, Джеймс Владимиров, Адриана Андреева, Костадин Костадинов, Добромира Илиева, Пеньо Пенев.

Театър

По думите на режисьора Румяна Георгиева, пиесата е като сън, изпълнена със символи. Представени са нереални образи, добри и лоши, които не искат да наранят човека, а гледат как да се позабавляват и понякога изпадат в комични ситуации.

Театър

Haskovo.info припомня, че преди ден овациите обраха актрисите в школата с премиерата на „Домът на Бернарда Алба“ от Федерико Гарсия Лорка.

В началото на следващата седмица от театралната школа ще се представят с двете пиеси на фестивала в Бургас.

Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
19.04.2018 21:35 21:35

То всичко е прекрасно…Обаче при това бълване на спектакли, десетки ученици участващи в тях си развалят успеха, щото купона е на макс и зарязват тотално училището за ужас на родители и учители. Техните съученици се дразнят, че едни учат а други си развяват байряците. Ама нали са официално освободени, за тях това е важно. А Румито така ако я оставите и 50 спектакъла ще ви направи, за сметка на най-важното -УЧИЛИЩЕТО!

Защитникът на театралното
Защитникът на театралното
21.04.2018 2:30 2:30
Отговор до  Хасковлия

Супер глупав коментар.

1)Ако нямаше спектакли, щяхте да мрънкате още повече, че градът е умирал и нямало какво да се прави тук.

2)Купон няма, защото да подготвиш една такава пиеса и да организираш всяко едно нещо от костюмите, до предметите, актьорите, текста, сценографията, и репетициите е АД, в който няма почти никакво време за купон, който идва , чак след като оберем всички награди на фестивалите, и вие Хасковлиите се гордеете с нас :)

3)Освобожденията са много ограничени и честно казано са нищожни, до тези на спортистите ученици! Също така, Румянка е много против раздаването на бележки, а часовете за репетиции като 14:00 са избрани специално за хора, които могат да присъстват и да не оцъстват от училищните занятия едновременно!

4) (ТОВА Е САМО МОЕ МНЕНИЕ) Училищата, в които учим са с много стара система, създадена за „онези времена“. Тя въобще не заинтригува децата на 21 век, тъй като не намира обща тема, на която да ги научи. Ужасно тъпо е създадена и факта, че не се обновява води до прости деца, и недоволни родители. Или просто казано: УЧИЛИЩЕТО НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО, А ТОВА, КОЕТО Е ДЪЛБОКО В СЪРЦЕТО ТИ! За мен е театърът :)

Актьор в школата
Актьор в школата
20.04.2018 8:24 8:24

По отношение на училището, аз съм един от актьорите в тази школа ние не отсъстваме от училище освен ако нямаме фестивал или премиера!!! По отношение на тези думи вие проявавате невъзпитание и неуважение към нашия труд!!! Всеки делник ние имаме репетиции от 14:00 до 17:30 и това не е период само за една пиеса, а период за няколко пиеси с различни актьори!!! Румяна е най-работещия човек от ОП”Младежки Център” затова не в упреквайте!!!

мелпомена
мелпомена
20.04.2018 9:26 9:26

Гимназиите свършват училище в 14:30. Как така репитициите започват в 14:00, кой редовно си тръгва от даскало още в 13:00??? Докато се замъкнат до младежкия, докато хапнат, тъкмо време за репетиции от 2:00 ;)

Back to top button