Любопитно

За втори път национален поетичен конкурс в Горски извор

Кметството в село Горски извор, читалище „Пробуда“ и поетичният клуб „Иван Николов“ съвместно с община Димитровград организират за втори път национален поетичен конкурс „Есенни щурци“. Поканата е отправена към творци, навършили 18 г.

Конкурсът е анонимен. Желаещите да участват трябва да изпратят в срок до 20 август до три стихотворения, непубликувани в официални сайтове и издания.

Освен наградите на журито – плакет, грамота и парична сума – ще има отличия за дебютно участие на млад автор и за най-добър поет-рецитатор. Награди ще връчат също община Хасково, Общинският съвет Димитровград, клубовете на дейците на културата в двата града.

Обявяването на наградите на победителите ще се състои в последната събота на септември в читалището в Горски извор. Организаторите са планирали литературно четене на отличените поети и авторски рецитал на гости на литературния празник – преклонение пред именития поет и преводач Иван Николов.

Миналата година родното място Иван Николов посрещна 52-ма творци от България, Русия, Гърция и Македония.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button