Хасково

Въпреки решение на общинския съвет все още няма повече места за паркиране за хора с увреждания

Година и половина кметът Добри Беливанов и неговата администрация не изпълняват влязло в сила решение на общинския съвет, с което се определят повече места за паркиране за хора с увреждания в Хасково.

За това сигнализира общинският съветник от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев. По предложение на Коалицията на 16 септември 2016 г. местният парламент прие единодушно изменение в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на общината с което се осигуряват повече места за безплатно паркиране на хората с увреждания. Според изменението се предвиждат най-малко три места за паркиране в паркингите с до 50 места, най-малко 4% от общия брой на местата за паркиране в паркингите с повече от 50 места, най-малко 10% от местата за паркиране към сгради, предназначени за лечебни, социални, рехабилитационни, спортни и производствени дейности, административни сгради. Ако към сградите няма паркинги, местата за паркиране на хора с увреждания се обособяват в близост, където е възможно и няма противоречие със Закона за движение по пътищата.

Пеев допълни, че е питал официално кмета за изпълнението на решението и е получил писмен отговор, че 10-те процента от местата за паркиране са осигурени, което по думите на общинския съветник е цинично. Пеев пита, къде са местата за хора с увреждания до НОИ, Здравната Каса, Втора и Трета поликлиника, залата и стадионите. Според общинския съветник има законов пропуск, защото няма как кметът да бъде накаран да изпълнява дадено решение.

На този фон Георги Пеев определи като политически цинизъм думите на областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев на снощното отчетно изборно събрание, че кметът изпълнява и приема предложенията на БСП и дори на групата съветници на бившия кмет на Хасково. Според Пеев, по-горният пример с неизпълняваната наредба е красноречив, че Беливанов не изпълнява влезли в сила предложения на Коалицията.

Кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че „Екопрогрес“ маркира местата за паркиране за хора с увреждания. Градоначалникът се ангажира да бъде направена проверка и там, където липсват места, да бъдат допълнени.

Малко по-късно от общината допълниха, че от 520 места в Синята зона вече има 21 места за паркиране за хора с увреждания, което е 4% от всички места. Срещу Здравната каса, където е възможно, има три такива места. Предстои да бъдат обособени две места до Втора и Трета поликлиника, като вече има решение на Транспортната комисия при общината. Пред клуба на хората с увреждания има едно място, две ще бъдат обособени на улица „Александър Стамболийски“. НОИ трябва да решат кое от техните паркоместа да бъде за хора с увреждания. Едно има зад зала „Дружба“, както и едно на паркинга на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.04.2018 13:25 13:25

Беливанов е най-некадърния и смотан кмет на света. Пък герб дето натресоха недоразумението Беливанов за кмет на Хасково, трябва да ги линчуват хората поголовно и да ги прогонят с камъни и дърве вдън земя…. Навряха Хасково в гъза на простотията.

Ставри Калинов
Ставри Калинов
24.04.2018 15:19 15:19

Недей така бе човек гербаджи54ите са готини Я виж Боко Цвъцко Цецка Теменужка катето Захариева А тук на местна почва Станислав Меглена Евгения Щерю и най вече Делянчо –– все отбор ЮНАЦИ

Гражданин
Гражданин
24.04.2018 17:48 17:48

Не Беливанов, а Балкански от 2 години само обещава, прави проверки и ревизии на синята зона и още не го е измислил. Два пъти ходих до него като гражданин да го питам защо не изпълняват законовите разпоредби. Е, даже а, вече две години проверяват. Пък може и така да му е наредено от шефа му или пък да си пасва, защото не знае как да го направят

дудук
дудук
25.04.2018 10:08 10:08

защо са повече места за паркиране на хора с увреждания да може георги пеев протежете на георги иванов да паркира без пари където си иска ли. само той вдига шум за тези привилегии защото все иска нещо да му се дава без пари. не се наяде това момченце

Back to top button