Външни публикации

210 000 лв. инвестира Язаки в кариерно развитие на хората си в Димитровград през първата половина на 2018-та

Кариерното развитие е непрекъснат процес на учене, усъвършенстване, проучване на възможностите за работа, определяне на цели и вземане на решения. Изборите, които всеки прави за кариерата и семейството си, са от съществено значение за удовлетвореното му и хармонично съществуване. А удовлетворението от професионалната реализация е ключов фактор за това, човек да се чувства значим.

За да помогне на своите служители да се чувстват щастливи от работата си, „Язаки България“ се грижи за непрекъснатото им усъвършенстване и кариерно развитие.

В завода за автомобилно окабеляване край Димитровград вече работят 1380 души. От началото на годината компанията е вложила над 210 000 лв. в тяхното обучение, като се планира инвестирането на още 145 000 лв. в усвояването на различни технически и лични умения от служителите. Така те и техните семейства ще имат повече възможности, които да подобрят живота им.

Като работодател компанията е изправена пред предизвикателството да намери подходящите кандидати за свободните позиции. Екипът на „Човешки ресурси“ използва индивидуален подход в процеса по наемане на хора, за да даде възможност на всеки кандидат – независимо дали се явява на интервю за свободна позиция като оператор, специалист или инженер, да разкрие потенциала си. Крайната цел е кандидатите да представят най-доброто у себе си и да вземат информирано решение. Специалистите по персонала помагат на новоназначените си колеги да преминат спокойно през процеса на въвеждане, който включва различни обучения, съответстващи на техните бъдещи кариерни нужди. Амбицията на мениджмънта на завода е да даде възможност на всеки служител да покаже и сподели най-добрите си умения и така да подкрепи „Язаки“ в усилията да бъдат създадени повече възможности за непрекъснато обучение и подобряване на квалификацията.

„Язаки“ инвестира и в развитието на региона, за да мотивира младите хора да обмислят възможностите за кариера в родината си и да останат тук. Компанията провежда ученически практики за възпитаници на професионалните гимназии, като програмата обхвана 55 ученици от технически училища. Планира се и стартирането на стажантски програми в различни дисциплини – „Човешки ресурси и администрация“, „Технологичен процес“, „Поддръжка“.

А тази събота, 28 април, ще се организира Ден на отворените врати в завода на „Язаки“ в Димитровград, което ще даде възможност на всеки да се запознае лично с работния процес, условията и възможностите, които компанията предлага.

Back to top button