Регион

Петима ранени при катастрофи, арестуваха пияни и дрогирани шофьори

Жена и две момичета са пострадали леко при челния удар вчера на пътя между Хасково и Кърджали, съобщават от полицията.

Както Haskovo.info писа, край село Николово катастрофираха Пежо и Фолксваген. Френският автомобил е управляван от 51-годишен мъж от село Прилепци, а Фолксвагенът е шофиран от 41-годишен от село Комунига. Поради внезапно навлизане в насрещна пътна лента Пежото е блъснал челно насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген Поло“. Вследствие на удара са пострадали две момичета от Комунига на 12 и 5 г., и 34-годишна жена – всички с натъртвания, прегледани и освободени за домашно лечение. На виновния шофьор е съставен акт.

Без опасност за живота е 57-годишен пешеходец след произшествие. Инцидентът е станал на 27 април в 17:45 часа на улица „Кресна“ в Хасково. 46-годишна водачка на лек автомобил Дачия е заобикаляла паркирани автомобили и е ударила пресичащия мъж. Той е с охлузване на дясната предмишница и е освободен за домашно лечение, на шофьорката е съставен акт.

Отнето предимство е причинило пътен инцидент на същия ден. В 16 часа на кръстовището между улиците „Граф Игнатиев“ и „Кубрат“ в Любимец е станало произшествие между Шкода, шофирана от 32-годишен старозагорец, който не е спрял на знак Стоп и е отнел предимството на Опел, управляван от 62-годишна любимчанка. От удара, водачката е с болки в лявото рамо, прегледана е в ЦСМП-Любимец и е освободена за домашно лечение, като на виновника е съставен акт.

Срещу неправоспособен мотопедист е отпочнато бързо производство в Харманли. Униформените са спрели 27-годишният младеж от село Българин да шофира мотопеда с влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок от връчването му. Оказало се, че возилото не е регистрирано по надлежния ред и липсва регистрационна табела. В ивайловградското село Славеево момиче на 11 г. също е заловено да шофира нерегистриран мотопед без табела. Още 2 производства са стартирали срещу водачи щофиращи автомобили без регистрационни табели.

През почивните дни са заведени 3 бързи производства срещу пияни водачи. Две от тях са в Свиленград срещу мъже на 28 и 38 г., хванати с 1,75 и 1,21 промила. С 1,89 алкохол е задържан в Харманли 52-годишен мъж. В управленията в Хасково и Димитровград са били задържани двама мъже на 23 и 30 г., управляващи колите си под въздействието на канабис и тетрахидроканабинол, амфетамин и метаамфетамин. Двама са хванати без книжки в Ивайловград и Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button