Хасково

Гимназията по транспорт показва обновени кабинети и сервиз, предлага безплатна компютърна диагностика

2 и 3 май са обявени за Дни на отворените врати в хасковската Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Никола Вапцаров“.

Учениците могат да получат информация за новите и утвърдените специалности, да се запознаят с новото техническо оборудване на учебните кабинети и работилници. От гимназията представят и новия учебен сервиз, правят се демонстрации на автомобили, електромобили и селскостопанска техника, както и на екологичното земеделие и биохраните. За родителите пък се предлага безплатна компютърна диагностика и регулация на фарове.

Ученици

Първи базата на училището разгледаха учениците от село Войводово. На децата беше много интересно и да покарат модерния учебен трактор.

Те разгледаха изцяло ремонтирания и обновен учебен сервиз. Там е монтиран нов вертикален подемник, машини за демонтаж, монтаж и баланс на гуми, нов уред за регулиране на фарове и компютърна диагностика.

Ученици

Модернизирана е и учебната лаборатория по „Автомобилна мехатроника“. Обзаведени са два кабинета в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда и на транспортните технологии. Включени са и модули за демонстрация на спирачна система със сгъстен въздух „turbo star“ и спирачка с двойна пружина и патронник, спирачна система ABS, система за директно впръскване „common rail“ за дизелов двигател, демонстрационен модул за контрол на емисиите, кормилна уредба с електронно задвижване.

Ученици

Обособен е и е оборудван кабинет по Електрически системи с включени Базов модул за захранване и интерфейс към него, електрически вериги – верига за зареждане, запалителна верига.

Учителите по професионална подготовка използват за преподаването електронна платформа на японска фирма SMC с разработени интерактивни уроци по Електротехника, Електроника, Автоматизация, Хидравлика и Пневматика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.05.2018 9:00 9:00

Браво на маалата,браво,сичкото сиган там ши учи… Кат изучи сичкото сиган тринспорта ши работи…

Back to top button