Любопитно

Еврокомисар Мария Габриел оборудва с компютри хасковска школа

Еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел ще подари компютърни конфигурации на хасковската школа „Вале“, съобщават от общината.

Габриел за пета поредна година е патрон на организирания от школата Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Тази вечер еврокомисарят награди победителите и съобщи, че шест от лауреатите ще участват в „Европейска седмица на кодирането“, като четири от тях са от Хасково.

Еврокомисар

„Отговорност е да съм тук. Децата от Школа ”Вале” са част от мен, част от моята визия. Това са талантливите деца на Хасково, на България. Убедена съм, че таланта се нуждае от подкрепа, затова ще им осигуря нови компютри и нови компютърни конфигурации. За да усещат, че няма граници за тяхното творчество“, каза Мария Габриел.

Еврокомисарят беше посрещната от кмета Добри Беливанов пред читалище „Заря“, където бе подредена изложба на изпратените за конкурса рисунки.

В категорията рисунки са получени около 800 работи, колажите са 600, 400 са участниците от чужбина, сред които има от Украйна, Черна гора и Шри Ланка.

Еврокомисар

За изключителната си подкрепа към талантите на Хасково Мария Габриел получи от градоначалника кристален герб на града. На церемонията по награждаването присъства и народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова.

За доброто настроени на всички се погрижиха възпитаниците на Музикална школа „Манол Иванов“ при читалище „Заря“. Конкурсът за компютърна рисука и колаж е подкрепен от фондация „Еврика“ и община Хасково.

Еврокомисар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button