Любопитно

Рекорден брой танцови двойки и най-добрите на Купа България в Хасково

За пръв път от 1999 г. Хасково отново ще е домакин на турнира Купа България по спортни танци.

Това ще стане тази събота в рамките на открития национален турнир по спортни танци „Гранд Купа Хасково“, съобщиха на пресконференция Павлина Вълчева и Николай Манолов от хасковския клуб „Гранд“. Това е вторият по ранг най-голям турнир в България и в Хасково ще пристигнат най-добрите танцови двойки в страната.

Танци

Очакват се рекорден брой танцьори, като досега заявки са подели 31 клуба от 17 града, сред които са и най-добрите школи. В Хасково ще са и най-добрите съдии, осигурени са и парични награди. Ще се състезават и двата хасковски клуба, както и този от Свиленград. За „Гранд“ се очаква голямото завръщане на шампионката Мирослава Дойчева, която се раздели с досегашния си партньор Любослав Стоев и сега ще танцува с Братан Братанов от Стара Загора. Двамата ще се състезават при най-голямата конкуренция – над 19 г. От клуба ще разчитат на медали при юношите и на Марин Мартинов и Диляна Димитрова.

Танци

Турнирът ще е в спортна зала „Дружба“, входът е свободен, като от „Гранд“ канят всички хасковлии да се насладят на красотата на спортните танци, представена от най-добрите. Официалното откриване е в събота от 18 часа, след което започва Купа България. От клуба благодариха на общината за подкрепата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button