Регион

Паради на отличници, наградени учители и културни дейци за 24 май в Хасковско

С традиционния Парад на отличниците започнаха тържествата в Димитровград по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Шествието на отличниците от всички училища в общината премина по пешеходната алея на булевард „България“ до централния площад.

Празник

На сцената бяха връчени общинските отличия „Учител на годината“ и „Деец на културата“. 5 са призовете за учители и след решение на общинския съвет те са за Петя Йорданова от ОУ „Пенчо Славейков“, Анелия Демирева-Иванова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Галина Караиванова от ПМГ „Иван Вазов“, Георги Гочев от ОУ „Алеко Константинов“ и Вълчо Вълчев от ПЕГ „Д-р Иван Богоров“.

Празник

С приза „Деец на културата 2018 г.“ беше удостоен димитровградският фоторепортер и видео оператор, автор на документални филми и носител на редица награди от национални и международни кинофестивали Валери Добрев.

Празнично шествие и изпращане на абитуриенти в Свиленград

На празничния 24 май свиленградските Пpoфecиoнaлнa гимнaзия пo ceлcкo cтoпaнcтвo и икoнoмикa „Xpиcтo Бoтeв“ и Cpeднo yчилищe „Д-p Пeтъp Бepoн“ изпратиха cвoитe aбитypиeнти.

Празник

Пo тpaдиция в двopa нa yчилищaтa тe ce cбoгyвaxa c yчитeлитe и c yчилищнитe знaмeнa. Зpeлocтницитe бяxa изпpaтeни нa цepeмoния, кoятo включвaшe пpeдaвaнeтo нa yчилищнoтo знaмe в pъцeтe нa cлeдвaщия випycк.

Зa пopeднa гoдинa нa глaвнaтa yлицa в Cвилeнгpaд ce пpoвeдe и пpaзничнo шecтвиe. Cтoтици ce включиxa в oтбeлязвaнeтo нa Дeня нa бългapcкaтa пpocвeтa и кyлтypa и нa cлaвянcкaтa пиcмeнocт. Училищa, дeтcки гpaдини, cпopтни клyбoвe, тaнцoви шкoли, caмoдeйни cъcтaви, граждани и официални лица cтaнaxa чacт oт пpaзничнaтa aтмocфepa.

Наградиха 36 отлични абитуриенти в Харманли

36 отлични абитуриенти бяха наградени на церемония в Харманли по случай 24 май.

От зрелостниците 9 са с пълно отличие, а останалите 27 са с успех над 5.50. Те бяха наградени с парични премии и грамоти на площад „Възраждане“, предаде „Сакар нюз“.

ПразникСнимка: „Сакар нюз“

Виктория Терзиева, Пламена Пенева, Деница Гинева и Жанета Бонева от СУ „Неофит Рилски“ са учениците, които получиха награди от кмета Мария Киркова. От „Иннер Уил“ клуб връчиха парични награди и грамоти на Кристина Иванова от СУ „Неофит Рилски“ и Александър Янков от ПГЕТ „Захари Стоянов“. От сдружение „Бизнесът за Харманли“ наградени бяха Катерина Михайлова, Мария Панайотова и Тодор Тодоров от СУ „Неофит Рилски“. Почетният гражданин на Харманли Стефан Чернев даде награди на двама отличници с успех над 5.50. Това бяха Йоана Вълкова и Кристиян Вълканов от СУ „Неофит Рилски“. Народният представител Георги Станков дари парична сума на Камелия Янева.

Освен награждаването на отличниците на площада се състоя и церемонията по предаване на училищните знамена на двете средни училища, а жители и гости на града се включиха в тържественото шествие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.05.2018 8:32 8:32

УЧЕНИЦИТЕ ДОБРЕ . НО НА ВТОРАТА СНИМКА ЗАЩО ВИЖДАМ ОЯДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА

Back to top button