Регион

Митническо куче откри хероин за 12.5 млн. лв.

Митническото куче Ричи е открило рекордното количество хероин в камион на ГКПП „Капитан Андреево“.

Както Haskovo.info писа дрогата бе хваната в камион, влизащ в България от Турция. Той е бил натоварен със строителни материали – керамично лепило. Хероинът е общо 95 пакета и е с тегло 191.2 кг. По цени на съдебната система стойността на наркотика е над 12.5 млн. лв.

Хероин

Повече по случая бе съобщено на извънреден брифинг на „Капитан Андреево“ с участието на главния секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и Дарина Славова, заместник-окръжен прокурор на Хасково.

Камионът е пътувал от Турция за Белгия. Проверката с рентген не открила нищо притеснително. Имало сигнал от партньорски служби и започнала ръчна проверка, в която участвало и кучето Ричи, което надушило хероина. За награда кучето получи 5 кг. храна от прокурора.

Хероин

61-годишният турски шофьор е задържан и ако бъде признат за виновен в контрабандата го грози от 15 до 20 г. затвор.

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button