Хасково

Проверяваме здравния си статус с дата на раждане

Гражданите вече правят справка за здравноосигурителния си статус в официалната страница на НАП освен с ЕГН и с въвеждането на дата на раждане.

Промяната се налага поради влизането в сила на Регламент 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата и обработването на лични данни, уточняват от офиса на Агенцията в Хасково.

Уточняването на здравен статус и на дължими вноски за здравно осигуряване е сред най-ползваните услуги от страна на клиентите на приходната администрация. От началото на годината досега през офиса в Хасково по този повод са преминали близо 11 000 души от областта.

От НАП напомнят, че наличието или липсата на здравни права, както и периодите, за които няма здравноосигурителни вноски, могат да се проверяват чрез електронната услуга „Здравен статус“ на интернет адрес www.nap.bg, с което се спестява посещението на място в офис на Агенцията. Справка за здравния статус клиентите на администрацията могат да правят и по телефона на 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. Системата дава данни и за всички месеци и години, за които не са платени задължителните здравноосигурителни вноски. Справката за здравен статус по телефона работи 7 дни в седмицата, 24 часа на ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.05.2018 9:41 9:41

В егенето няма ли дата и година на раждане?Простотии…

Back to top button