Хасково

Тържествена заря за Ботев и с два блока ученици в Хасково

Тържествена заря проверка по повод 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се проведе тази вечер на площад „Свобода“ в Хасково.

Тази година се навършват 142 г. от гибелта на Христо Ботев, саможертвата на войните от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България през революционната 1876 г.

Зарята прие командирът на хасковското военно формирование 52 740 подп. Николай Александров, а командващ зарята бе майор Пламен Кирилов – заместник-командир на военното формирование.

В ритуала участваха четири военни блока и два ученически – от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Слово държа областният управител Станислав Дечев.

На 2 юни в 12 часа започва ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев пред читалище „Заря“ с участието на представителна рота от хасковския гарнизон и Духовия оркестър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.06.2018 8:21 8:21

Бахти досадата, тия на „трибуната“ до един са там по задьлжение и даже едва го прикриват.

Back to top button