Любопитно

Младежкият център с безплатно „Забавно лято“ за децата

Младежки център организира традиционните летни занимания за деца „Забавно лято“, съобщават от общината.

В тях се включват ученици от 1 до 4 клас. Участието в „Забавно лято“ е безплатно.

Забавното лято започва на 11 юни, когато децата ще имат възможността да се запознаят с дейностите на центъра.

На следващия ден Камерен оркестър Хасково е подготвил интересен открит урок с участието и на децата „В света на музиката“. Има ден и за запознанство и занимание с музикантите от Народния оркестър на общината, тогава малките ще разучават и народни танци, а в друг ден на музиката ще се занимават с „Приказки за джаза“. Програмата предвижда още екоигри – Аз обичам природата съвместно с РИОСВ Хасково.

В заниманието избери си професия освен, че ще се запознаят с различните професии, учениците ще видят представлението „Зъбки бели като гъбки“. Във втори ден на професиите децата ще се срещнат с артисти от Драматично куклен театър „Иван Димов“, а в третия ден на професиите пък е среща с пожарникарите, ще научат повече и за космонавтите, а в друг ден на избери си професия има предвидено посещение във военното поделение.

В единия от дните със занимание млад пътешественик мачуганите ще пътуват до терариума в Минерални бани, друг ден е планирана екскурзия до свиленградското село Мезек, има и още една екскурзия до Извора на нимфите в димитровградското село Каснаково.

Има и ден за игри наречен „Игри в градската градина“. Тогава аниматорите от Младежки център ще припомнят представят и научат учениците на игрите от улицата, които са забавлявали техните родители и дори баби и дядовци – дама, скачане на ластик и други.

Интересен ще бъде и урокът по етикет в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Там малките ще научат основни правила за поведение на масата, за сервиране и хранене. В друг от дните малчуганите ще се забавляват в ателие „Месим хляб“, където ще могат да се научат да правят истински хляб, а в заниманието „С парцал и глина“ ще се учат да моделират.

В заниманията се включва и Регионалният исторически музей Хасково с урока „В света на историята“. Участниците в забавното лято на Младежкия център ще откриват съкровища в музея, за да се запознаят с историята на региона.

По начин подходящ за деца опасността от наркотиците ще бъде представена в един от дните за занимания от специалистите от Превантивно-информационен център, центъра по наркотични вещетва и Българския червен кръст

Заниманията в Младежки център приключват на 6 юли с плажна фиеста на един от басейните в парк Кенана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button