Регион

С 20 млн. лв. ремонтират пътя между Момчилград и Ивайловград

Подписан е договорът за строителен надзор при ремонта на пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград в областите Кърджали и Хасково, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Програмата на АПИ предвижда да бъдат рехабилитирани общо 32 км от второкласния път. Инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС.

Ремонтът на второкласния път е разделен на два участъка. Първият е с дължина близо 6 км, а вторият е 26 км. Първата отсечка е в близост до село Карамфил. Предвидена е рехабилиция на асфалтовата настилка и изграждане на две бетонови подпорни стени с обща дължина 25 метра.

На втория участък – от село Карамфил до разклона за село Белополци на пътя Момчилград – Ивайловград ще бъде извършена реконструкция на пътя в чертите на Крумовград и село Полковник Желязово и обновяване на настилката.

Ремонтът на първата отсечка ще се финансира от бюджета на АПИ, а за втората средствата са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Подписаният договор за строителен надзор при ремонта на втората отсечка е с „План инвест Пловдив“ ЕООД. Стойността на договора е 220 056 лв. с ДДС. Предстои до края на юни със „Строл 1000“ АД да бъде подписан и договорът за надзор за първия участък, както и договорите за изпълнение на строително-монтажните работи. След това ще започнат и строителните работи на обекта. Ремонтът на отсечката от км 24+548 до км 30+439 ще бъде изпълнен от ДЗЗД „Източни Родопи-3“, в което участват: „Пътстройинженеринг“ АД, „ПСК Виастрой“ ЕООД, „Пътища“ АД, БКС „Горна Оряховица“ АД и „Атлас-Балкан“ ООД, а на участъка от км 30+439 до км 56+861.68 от Обединение „Път II-59“, в което са: „Джи Пи Груп“ АД и „Контратас Инглесиас“ АД.

Срокът за извършване на ремонта на първия участък е 8 месеца, а на втория – 14 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.06.2018 10:38 10:38

Кога ще довършат Хасково-Димитровград или за пореден път нещата остават на половина!!!!!!

Back to top button