Хасково

Ухапана от бездомно куче хасковлийка осъди общината

Поредна хасковлийка, нападната от бездомни кучета, осъди община Хасково.

Нападението от глутница бездомни кучета е станало на 23 февруари малко преди 7 часа на улица „Цар Самуил“ в областния град. Животните били като освирепели и лаели към нея. Това силно уплашило жената и тя инстинктивно забързала хода си, но едно от тях – светло бежово на цвят се впуснало срещу нея – внезапно и отзад и я ухапало по дясното бедро.

Нейна приятелка, с която тя имала среща в този час, за да вървят заедно на работа, се развикала и нападението било преустановено. Двете влезли първо в близката баничарница, за да види ищцата раната си, след което отишла в Спешно отделение, където обработили раната.

В резултат на ухапването, жената получила рана в дясното бедро, която повече от 15 дни лекувала с превръзки и обезболяващи лекарства, като била трудно подвижна. Освен болки и страдания, тя преживяла и голям стрес от нападението на кучето, което рефлектирало върху начина й на живот, натоварило и цялото й семейство, както с неприятни изживявания и безпокойства, така и физически. И до момента ищцата продължавала да изпитва силен страх, когато види куче, което внасяло допълнителен дискомфорт в живота й, се казва в решението на съда.

Така Хасковският районен съд осъди община Хасково да заплати на жената с инициали В. В. В. 1400 лв., представляващи обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането. Искът за разликата до пълния му предявен размер от 3000 лв. се отхвърля.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.06.2018 10:05 10:05

В ГЕЙРОПА ЖИВОТА НА КУЧЕТАТА Е ПО- ВАЖЕН ОТ ЖИВОТА НА ХОРАТА. ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. КВО ДА СЕ ПРАВИ. НАЛИ ТОВА ИСКАХТЕ. ПЕДЕРАЗЗ ПАРАД. И ДРУГИ ТАКИВА

Криско- Писко
Криско- Писко
17.06.2018 10:39 10:39

Да те ухапе гуче да те налази бълха да размажеж на убицата или пред дома си кучешко лайно това са все ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ Това беше мечтата на Евроатлантика Соломон Паси и Президента -натрапник Роско Плевнелиев

1488
1488
17.06.2018 14:24 14:24

поредната порнография от сайта и хора с комплекси!!!!!!! ако нищо не подразните куче ,няма какво да ви направи.научете малко или четете повече инфо аман от прости кауни !!!!

ЧОЧКО
ЧОЧКО
17.06.2018 17:04 17:04

Приятел ами пиши от кой учебник ги четеш тия кучешки правила и ние да се поучим че напоследък много изостанахме и изпростяхме

Back to top button