Хасково

Ученици от „Александър Паскалев“ с награда от здравния министър

Ученици от 8 а клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в специалност „Кетъринг“ се класираха на престжното трето място в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ в тяхната възрастова група.

Наградата им бе връчена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на церемония в сатиричния театър „Алеко Константинов“ в столицата, на която присъстваха още министърът на образованието и науката, министърът на околната среда и водите, министърът на спорта. Децата получиха грамота, статуетка и предметни награди. В церемонията участваха и много известни актьори от нашумели български сериали.

Проектът на Гимназията по туризъм „Здравето е наша мисия“ бе отличен сред общо 106 от цялата страна. В продължение на шест месеца под ръководството на Лидия Несторова, учител по биология и здравно образование, с голям ентусиазъм учениците реализираха дейности, посветени на здравословното хранене. Сред тях бе отбелязване на Европейския ден на здравословното хранене със здравословна закуска за учениците от гимназията, изготвяне на брошури, табла, презентации.

Награда

В рамките на проекта учениците реализираха и различни спортни дейности. Посетиха баскетболна среща между отборите на „Хасково“ и „Пловдив“ и се включиха в лекоатлетически крос в парк Кенана заедно с деца от Младежкия център. Като финал на проекта учениците отправиха послание към своите съграждани, изписано с горящи свещи пред монумента „Света Богородица“, с което ги призоваха към здравословен начин на живот. Те избраха свои съученици от 8 б клас на гимназията за свои последователи в отбелязването на Европейския ден на здравословното хранене през следващата година.

В деня на връчване на националната награда на посещение в гимназията бяха ученици от първи до четвърти клас в рамките на програмата „Забавно лято“ на Младежкия център. От гимназията бяха подготвили богата програма за малчуганите. В учебния ресторант на гимназията децата бяха запознати с етикета при подреждане на различните прибори, а те самите се упражниха в сгъване на салфетки. В кабинета по сервиране им бе показана презентация за здравословното хранене, а ученици от 11 клас, специалност „Организация на хотелиерството“, раздоха на децата и брошури по темата. Малките ученици се запознаха и с туристическите забележителности на Хасково и региона с презентация на тема „Пътешествие в Града на Богородица“. Посещението на малчуганите завърши с викторина с въпроси за туристическите забележителности, включително и за Паскалевата къща. Всяко дете получи грамота „Пътешественик из Града на Богородица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button