Хасково

Проблемът с поливането на парка под Езиковата на път да се разреши

ВиК – Хасково изпрати ново писмо до община Хасково за напояването на растителността в парка под езиковата гимназия. Това е станало днес, след като вчера от кметството обвиниха водното дружество, че иска градинките да се поливат с питейна вода.

Скандалът се разрази, след като от общината поискали от ВиК документ, с който да поискат удължаване на разрешението за ползване на сондаж в парка, който се ползва за поливане. По закон, за да разреши Басейнова дирекция ползването на подземни води е нужно местният ВиК оператор да издаде документ, че не може да осигури достатъчно вода.

Това потвърдиха пред Haskovo.info и от дирекцията след запитване. Изискването е заложено в Закона за водите. Тъй като в района на парка има изграден водопровод първоначално от ВиК изпратили писмо, че могат да осигурят вода.

След разразилия се скандал вчера, днес управителят на водното дружество Тодор Марков се е консултирал с Басейнова дирекция и е изпратил ново писмо до кмеството, в което се казва, че дружеството доставя само питейна вода. Подобен документ вече би свършил работа, уверили го от дирекцията.

От общината потвърдиха пред Haskovo.info, че писмото е дошло.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.06.2018 8:17 8:17

И къде спаха досега общинарите и т тоя загубен кмет?

Анонимен
Анонимен
27.06.2018 9:21 9:21

При майка ти!

Солаков
Солаков
27.06.2018 11:38 11:38

ХАСКЬОЙ просто..

Анонимен
Анонимен
27.06.2018 12:43 12:43

Пьлна тргедия са Беливанчов и сие, пълнаааа!!!

Back to top button