Любопитно

Талантливи гимназисти издадоха литературен сборник на английски

Талантливи ученици от хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ за трета поредна година издадоха литературния сборник на английски език „Haskovo Literary Review“.

Сборникът е от поезия и проза и е подготвен с помощта на доброволеца и помощник-учител по английски Фейт Браун. Сред авторите са Никола Янков, Тереза Симеонова, Хейли Картър, Габриела Петрова, Мария Кахчиева, Кристина Тамахкярова, Нелина Божинова, Борислава Божинова, Нена Христова, Ани Костадинова, Елияна Пилитова, Антонина Попова.

Езикова

Антонина е отличничката на Езиковата, която изкара две пълни шестици на матурите. Абитуриентката кандидатства английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя се занимава с творческо писане от 2 г. и участва в сборника с хайку и проза. Тереза е публикувала своя реч от състезание по английски език, което е на тема Токсичните хора, които тровят живота ни и как да се справим с тях. Никола пък разказва история за семейство с ферма и техните премеждия.

Езикова

Помощник-директорът Гергана Гочева припомни, че в гимназията от 5 г. има активен литературен клуб. Младежите бяха поздравени и от директора Деян Янев. Фейт Браун от новата учебна година пък ще е преподавател в столично училище, а на нейно място от Фулбрайт се очаква нов доброволец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button