Любопитно

Хасковската арменска общност на страниците на нова книга

Излезе от печат книгата „Опазване и съхраняване на културното наследство на арменците в България: актуално състояние и проблеми“. Автор на изданието е д-р Надя Владимирова, експерт в Отдел „Държавен архив“ – София.

Монографията е разработена на основата на успешно защитен от д-р Владимирова дисертационен труд. В продължение на четири години авторката е провеждала теренни изследвания в осем български града с арменска общност, сред които и Хасково. Изданието се фокусира върху днешното състояние на общността, културното й наследство и нуждата от неговото опазване и съхраняване.

Книгата се издава с финансовата подкрепа на Министерството на културата и португалската фондация „Калуст Гулбенкян“. Фондацията носи името на родения в Истанбул Калуст Гулбенкян, живял в Англия, Франция и Португалия. Финансира благотворителни, образователни, научни и културни проекти и поддържа музей в Лисабон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button