Регион

40 бутилки с вреден фреон в камион откриха на Капитан Андреево

40 бутилки с газ фреон, укрити в товарен автомобил, задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът с българска регистрация е влязъл в страната от Турция. Шофьорът, български гражданин, представил пред митничарите редовни документи за превозвания товар. При извършения рентгенов и последвалия физически контрол митничарите установяват, че между декларираната стока, върху специален палет, са поставени 40 бутилки газ фреон „R404а“ по 10.9 кг. всяка от тях. На бутилките има фабричен надпис, от който става ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон.

Откритите бутилки с газ фреон не отговарят на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове и са забранени за въвеждане в ЕС с цел опазване на околната среда.

Недекларираният газ фреон е задържан, както и товарният автомобил, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция, митничарите на Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button