Хасково

Съдът отмени новите цени на паркоместата в Хасково

Хасковският административен съд отмени новите цени на паркоместата в областния град.

Haskovo.info припомня, че решението на общинския съвет беше атакувано в съда от „Ем комфорт“, областния управител и прокуратурата.

Според оспорващите, приетите изменения на наредбата, с които се определят нови цени на месец на квадратен метър паркомясто, са извършени при нарушение на административнопроизводствените правила и на материалния закон. Наред с това решението за изменение на Приложение 1 било немотивирано. Не били посочени причините, налагащи приемането му, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. Липсвали и аргументи за очакваните финансови резултати от направената промяна в цените.

След преценка на доказателствения материал по делото, както и валидността и законосъобразността на обжалвания административен акт съдът счита оспорването за основателно. Решението на съда може да се прочете ТУК.

Решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.07.2018 20:07 20:07

Язьк за големите напьни на Шалапатов и ко.

Анонимен
Анонимен
19.07.2018 5:39 5:39

Беливанов, вземай си Шалапатков и всички гербаджийски некадърници и се омитайте от Хасково, некадърни мишоци!

Back to top button