Хасково

Общинският съвет с две оспорени решения на полугодието

Отчет за дейността на общинския съвет и неговите комисии за полугодието ще бъде разгледан на юлската сесия.

За периода са проведени 7 заседания – шест редовни и едно извънредно. Приети са общо 135 решения.

За првите 6 месеца на годината са оспорени две решения на общинския съвет от страна на областния управител. Едното е срещу измемение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на общината – създаване на нов член 10 за определяне на туристически данък. Членът е отменен от Хасковския администртивен съд. Другото оспорване е срещу базисните наемни цени за паркоместа в Хасково, които вече също са отменени от ХАС.

От председателя на общинския съвет Таня Захариева са внесени 17 докладни, 3 от „Коалиция за Хасково“ по 2 от „Реформаторски блок“ и БСП, 3 от група общински съветници, една от Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности, Митко Полихронов – 2, Димитър Шалапатов – 1, а от кмета Добри Беливанов – 116 докладни записки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button