Регион

Две зарядни станции за електромобили изграждат в Димитровград

Две зарядни станции за електромобили ще се изграждат в Димитровград.

Това става факт, след като общинският съвет подкрепи предложението на кмета Иво Димов. Интерес за изграждането на зарядните станции имат от акционерното дружество „еМобилити Интернешънъл“. От компанията поискаха общината да осигури безвъзмездно подходящи терени с две паркоместа, на които да се осигури възможност за безплатно паркиране на електромобилите.

Общината е постигнала договореност с инвеститорите, подходящите терени да им бъдат отдадени под наем срещу начална тръжна цена от 4,06 лв. на квадратен метър на месец без ДДС. Площите са публична общинска собственост.

Едната зарядна станция ще бъде изградена близо до трафопоста на булевард „Раковски“ между блоковете 6 и 8 на улица „Христо Смирненски“. Втората станция ще е на булевард „Димитър Благоев“ близо до водната кула.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.07.2018 22:26 22:26

ТАШАК. БАБИТЕ ОТ ДИМИТРОВГРАД ЩЕ СЕ ВОЗЯТ В ЕЛЕКТРОМОБИЛИ. ЩОТО САМО БАБИ И ДЯДОВЦИ ОСТАНАХА. И МАНГАЛИ РАЗБИРА СЕ

Back to top button