Спорт

Григор отпадна в Торонто след загуба от Андерсън

Григор Димитров отпадна от Мастърса в Торонто, след като допусна поражение от финалиста на тазгодишния Уимбълдън Кевин Андерсън с 2-6 2-6.

Андерсън разчиташе сервиса на съперника си, което му позволяваше да влиза по-агресивно в разиграванията. Южноафриканецът чистеше и линиите от форхенд, а в петия гейм си осигури и три поредни точки за пробив, като при 30-40 с ретур уинър материаизира брейк, съобщава TennisKafe.com.

Кевин затвърди със сервис гейм на 15 и покачи на 4-2, а солидният аванс, който натрупа, се отрази негативно на Димитров, който започна да прави повече грешки и допусна втори пореден пробив – 2-5. Световният №6 сервираше за сета, дръпна 40-0 и реализира третия сетбол – 6-2.
Спадът в представянето на хасковлията се задълбочи и в първия гейм от втория сет Димитров изостана 0-40, като Андерсън се възползва още от първия брейкбол – 0-1.

Финалистът от тазгодишния Уимбълдън затвърди, а до 4-2 вкарваше 65% първи сервис, като спечели 10/11 точки в тези случаи. От друга страна, грешките на Димитров преобладаваха, а българинът прекалено рядко търсеше да изгражда атаки върху бекхенда на опонента си.

Изходът на мача стана ясен в седмия гейм, когато Андерсън направи двоен брейк, с който авансът му стана 5-2. При този резултат световният №6 сервираше за победата и остана непоклатим – 6-2.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button