Регион

Иво Димов спира процедурата по застрояване в парк „Вапцаров“

Кметът на Димитровград Иво Димов няма да даде ход на процедурата, с която се предвиждаше застрояване на 15 декара в парк „Вапцаров“.

Той допълни, че решението за това е взето от общинския съвет и следващ кмет може да продължи със застрояването.

Решението Димов обяви на пресконференция с участието на неговите заместници Светослав Стойков и Яшо Минков, председателя на общинския съвет Гергана Кръстева и главния архитект на общината Томи Томов.

Димов подчерта, че спира процедурата не заради омбудсмана Мая Манолова, която миналата седмица бе на протеста в Димитровград, а заради мнението на гражданите. Според кмета, хората са били подведени от определени политически кръгове като БСП, коалиция „Да за Димитровград“ и активисти.

Главният архитект обясни, че предвижданото застрояване е 4% от общата площ на парка, като само част от тази площ е парк, останолото е гора.

От общината изчисляват, че от инвеститорите на въпросния терен в общинската хазна са щели да влязат между 800 000 и 1 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
парк вапцаров
парк вапцаров
14.08.2018 15:29 15:29

Знаех си! На тоя обществен натиск никой кмет не може да се противи. Знае че е политически подклаждано недоволството но трябва да е политически самоубиец ако пордължи да се инати да строи там. естествено че няма да строи но хубаво им е казал, следващия кмет пък може и да строи
Той за да избегне скандала ще им угоди на протестърите..ама сетне не се знае

Back to top button