Спорт

Еуфория по 9-килограмовата световна купа по волейбол в Димитровград

Световната купа по волейбол пристигна тази вечер в Димитровград.

Трофеят беше изложен пред спортна зала „Младост“. От възможността да видят от близо купата и да се снимат с нея се възползваха десетки деца и възрастни.

Купа

С купата се снимаха и волейболистките от школата на „Раковски“ заедно с треньора Петър Ташев. Момичетата си изрисуваха по лицата националното знаме. В четвъртък сутринта тимът заминава за тренировъчен лагер на морето.

Купата остана пред залата до 20 часа. Тя е от злато, никел и платина, като е съставена от 12 елемента. Висока е 42 см, а е широка 88 мм. Има само още една такава купа в света, спечелена от Полша преди 4 г.

Купа

Трофеят е на обиколка из големите градове на страната, като Димитровград е единственият в региона и необластен град от целия тур. Купата вчера бе в Стара Загора, утре е в Бургас, а на следващия ден се завръща в София. Символичното начало на тура също бе дадено от столицата. Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button