Спорт

Издадоха сборник за 40 г. от влизането на „Хасково“ в елита, откриват възпоменателна плоча

Сборникът „Незабравимата 1978-а“, посветена на 40 г. от влизането на „Хасково“ в българския футболен елит беше представен на пресконференция от издателя Димитър Димитров – председател на фенклуб „Гунди – Лев Яшин 2014“.

Автор е Сунай Мехмед, Недялко Бакалов е редактор, като юбилейният сборник се издава със съдействието на Павел Павлов – Павката, бивш футболист на Хасково от легендарния отбор на 1978 г.

Вече е монтирана възпоменателна плоча на стадион „Хасково“ с имената на футболистите от славния отбор. Тя ще бъде открита на 8 септември от 11 часа. След това всички ще отидат в театър „Иван Димов“, където легендата Костадин Латинов ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“. Латинов сподели, че емоцията през 1978 г. е била много голяма, а отборът винаги е играл пред пълни трибуни.

Сборникът се продава на цена от 8 лв. в три павилиона за вестници – до зеленчуковия пазар, на пазара на „Веспрема“ и до общината.

Авторът изказва благодарности на институциите и хората, които са помогнали при подготовката на настоящия сборник: Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Държавен архив – Хасково, Костадин Латинов – Коцето, д-р Валентин Маринов – Доктора, Георги Александров – Факети, Спас Петров – Пасинката, Атанас Атанасов, Таню Мешов, Димитър Техов, Росен Стратиев, Никола Костов и Милен Вълчев.

Вече се подготвя и книга за историята на футбола в Хасково, която се очаква да излезе до края на годината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button