Регион

Борисов: Оставката на Радев и заради катастрофата с бащата на президента

Премиерът Бойко Борисов коментира на форум във Варна катастрофата с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, която стана на 17 август в Харманли.

За инцидента се разбра дни по-късно, а от МВР и прокуратурата назначиха проверки. Когато се очакваше да бъдат обявени резултатите от проверката на МВР министър Валентин Радев подаде оставка с още двама свои колеги след жестоката катастрофа край Своге.

Във Варна Борисов заяви, че е гледал записите от камерите за видеонаблюдение в Харманли, предадоха информационните агенции. „Гледах дейтвията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидерът на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили“, коментира Борисов.

По думите на премиера, министърът в оставка не може да си контролира хората, а друг ги контролира. „Не може да ги вика на оперативки и да им задава задачите, значи не се е старал. И затова се носи отговорност. И накрая, милицията изкара невинния виновен, а пък той разбира се няма претенции. Това ме връща действително преди 90-а година“, каза още Бойко Борисов. Той посочи, че начинът, по който действа полицията на много места, не само в Харманли, е точно това, което не иска да вижда в институцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зорко
Зорко
01.09.2018 22:44 22:44

Ами, така е, майката закрилница – БСП, ги пази още – вроден манталитет от време оно. Нямаш ли зад гърба си човек, вуйчо владика и т. подобни, загиваш. Винаги невинният е ставал виновен. Понякога и под натиск. Аман- заман, да не обидим някого. Тук въпросът е принципен, със всеки може да се случи, но пък и всеки да си получи заслуженото, независимо на какъв пост е и от коя партия е. Иначе няма оправия ! И най-вече в провинцията, така стоят нещата.

Харманли
Харманли
01.09.2018 23:12 23:12

Шеф на полиция от герб,кмет от герб и пак бсп виновни ха ха ха

Анонимен
Анонимен
01.09.2018 23:25 23:25

В ситуация като тази, в която се намира държавата всичко това се нарича “ кризисен пиар“. Искаш оставки и отклоняване вниманието на хората от истинските проблеми на правителството.

Митю Клявката
Митю Клявката
02.09.2018 6:51 6:51

Часът е 7,00,неделя 2 септември 2018.год.
Бойко Борисов късно снощи е подал оставка.
Защо Хасково инфо все още не е отразил новината????

Хюстън
Хюстън
02.09.2018 7:15 7:15

Директора на МВР Хасково е от времето на коалицията БСП-ДПС пък Бойко се чудел що така стана.

Румен
Румен
02.09.2018 9:26 9:26

Директора на ОД МВР Хасково е от Харманли и го поддържат от ДПС. Иначе човека си е от село Орешец.

Анонимен
Анонимен
02.09.2018 16:01 16:01

Заради проведените “ успешно “ местни и парламентарни избори.Затова го държат и заради “ други“ работи. А, иначе съсипа полицията. Масово напускане на служители от икономическа и криминална.

статистика
статистика
02.09.2018 16:03 16:03

Бе и ние не искаме да виждаме такива институции, ама… Каквото каже компетентният орган – това е. Ти после ходи по адвокати и съдилища да си трошиш нервите, ако искаш… Туй не е от днес или от вчера. Няма да се промени и от утре с нов министър.

Иначе не знам кой е от ГЕРБ и кой от БСП. Но „потулената“ история беше обнародвана точно след речта на президента. Евала на журналистите, които смело и тъкмо на време са разкрили „аферата“!

БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
04.09.2018 14:44 14:44

Георги Радев-бащата на президента е виновен за всичко,за Митю очите,за сривовете в цялата система,наречена правителство,за 17-те загинали,лека им пръст… За това че на село кокошките не снасят и т.н.
А иначе ХАСФАЛТ ПАША е …

Back to top button