Любопитно

Осем момичета ще заснемат 5 читалища в Хасковско, готвят и изложби

В продължение на два месеца 8 момичета от клуба по фотография на Славян Костов ще влязат в 5 читалища от Хасковска област.

„Ще търсим различната гледна точка. Ще покажем уникалните хранилища и ще се опитаме да предадем атмосферата в тези на пръв поглед изоставени и забравени читалищни сгради“, обясни на пресконференция Костов. В края на проекта те ще подготвят 5 изложби, ще отпечатат най-въздействащите фотографии и ще се опитат да ангажират местните общности със съдбата на местните читалища.

Фотография

„Алиансът за регионално сътрудничество и развитие е организацията, която се ангажира, написа и координира този проект изцяло на доброволни начала“, допълни Костов. Той бе категоричен, че екипът от фотографи ще пренесе уникалната читалищна атмосфера чрез изложбите по места в Маджарово, Любимец, Димитровград и село Татарево. Първата ще бъде през ноември в хасковското читалище „Заря-1858“.

Областният управител Станислав Дечев е партньор на читалище „Заря“ по проекта „Читалище на фокус“. Днес в областна администрация бе даден символичен старт на инициативата, съвместно с останалите партньори: Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие”. „Читалище на фокус“ ще се изпълнява от фотографите от клуба на Славян Костов и е част от програмата на Пловдив „Европейска столица на културата 2019“.

Фотография

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фотото
фотото
05.09.2018 10:53 10:53

Добре че беше областния и бившия зам кмет то иначе тия две Иляди лева от къде ли щяха да ги вземат. Голям проект голямо нещо. Намерили с какво да се хвалят,причина да се покажат
Как не ви досрамя да се хвалите с проект за две хиляди лева. Селски читалища имат по същия проект отпуснати по 5 и 6 хиляди. СЕЛСКИ читалища не голямото централно читалище Заря

Читалище на фокус
Читалище на фокус
06.09.2018 13:05 13:05

Г-н/г-жо Фотото,
Благодарим сърдечно за отделеното от Вас време и желание да споделите публично мнението си за нас и нашата дейност в анонимен коментар.
Надяваме се, че ще продължите да следите развитието на проекта ни и да давате така ценната за нас обратна връзка. Достигането до широк кръг публика и споделянето на ценностите ни е част от целите, които си поставяме. Вашата реакция е индикатор, че сме в правилната посока!
Проектът Читалище на фокус е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 по поканата за малки проекти за читалища. Радваме се, че нашата идея бе подкрепена от „Фондация Пловдив 2019“ наред с много други интересни проекти на редица читалища. Ние считаме, че бюджетът не е водещата новина, както и че селските читалища са изключително важни структури на гражданското ни общество и развиват активна и разнообразна дейност, заслужаваща съдействие.
Уверяваме Ви, че ще реализираме идеите си в пълен обхват и в поставената ни рамка.

Поздрави и всичко добро!

Back to top button