Регион

Струпаха боклуци пред кметството в Маджарово като протест срещу незаконно сметище

Боклуци са струпани до контейнер срещу кметството в Маджарово в знак на протест срещу незаконно сметище.

Мария Крумова разказа пред Haskovo.info, че от дълго време се бори срещу незаконното сметище край Маджарово, което загрозява едни от най-красивите скали с лешояди в района, където минават и туристи. В края на декември тя е подала сигнал до РИОСВ за същетвуването на сметището. От екоинспекцията извършили проверка и издали предписание на общината да премахне сметището до края на април. Крумова със свои познати разчистили пластмасовите отпадъци, а от общината рекултивирали сметището към края на юни.

Боклуци

Наскоро там отново започнали да се трупат строителни отпадъци и боклуци. Хората подозират човек от Маджарово, който след ремонти изхвърля отпадъците там. Чашата преляла и докато боклуците са още малко, граждани се организирали и преместили боклуците пред кметството. Те подозират, че кметът си затваря очите и не глобява извършителя на това безобразие. Крумова е разлепила и плакати из Маджарово, в които се казва, че сметището е незаконно.

Кметът на Маджарово Милко Армутлиев отрече обвиненията пред Haskovo.info и заяви, че боклуците се изхвърлят нощем и той не може да залови извършителите. Армутлиев е категоричен, че ако ги хване ще ги глоби. Той се оплака, че малката община няма обособено сметище за строителни отпадъци. Иначе, се използва регионалното депо в Харманли. Кметът призова маджаровци да не изхвърлят отпадъците на въпросното място.

Боклуци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.09.2018 13:53 13:53

Те там са 13-14 жителите. Да се попитат по между си кой е мундарина.

Back to top button