Хасково

Ритуал и концерт за Съединението, започват тържествата за Деня на Хасково

По повод 133 г. от Съединението на България община Хасково организира ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода“ от 11 часа. В ритуала ще участва военно формирование и Духов оркестър към общината.

В концертната програма са народният оркестър с диригент Димчо Йорданов и танцовият ансамбъл „Южняци“ с художествен ръководител Васко Димов. Поканени са всички граждани, политически партии и обществени организации.

От 6 септември започват тържествата за Деня на Хасково, които продължават до 10 септември. Програмата днес започва в 9 часа на стадион „Хасково“ с футболен турнир в памет на Богомил Попов. Половин час по-късно на тенис кортове „Хасково“ стартира турнир. В 10 часа на ул. „Отец Паисий“ се открива изложбата „Властелините на Родопите“. Във фоайето на Регионалния исторически музей от 10:30 часа е откриването на фотоизложбата „Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на 19 и началото на 20 век“.

Изложба на Димитър Рашков се открива в 17:30 часа в художествена галерия „Атанас Шаренков“. От 18 часа на площад „Свобода“ е концертът на групите за стари градски песни „Нежни думи“, „Лотос бял“ и „Детелини“. Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ ще изнесе концерт на площада от 19 часа.

От 20 часа в читалище „Заря“ е концертът на камерния оркестър и рок група „Hangar 42“.

Валя Балканска и 100 каба гайди за празника на Хасково (ПРОГРАМАТА)

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Смешници
Смешници
06.09.2018 8:56 8:56

ПО – ТЪПА И БЕЗЛИЧНА ПРОГРАМА ЗА ДНИТЕ НА ХАСКОВО НЕ Е ИМАЛО ДО СЕГА, НО КАКЪВТО КМЕТА , ТАКАВА И ПРОГРАМАТА МУ. ОСТАВКА ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕТО И НЕКАДЪРНОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ.

Back to top button