Регион

Ужилиха жени с 24 000 лв., хванаха телефонен измамник

Със 7000 лева е измамена 69-годишна кърджалийка, съобщават от полицията.

Вчера в 14 часа неизвестен мъж, представил се за полицай я въвел в заблуждение по схемата „съдействие на полицията“. Принудил я да пристигне с такси на автобусна спирка на булевард „България“ в Хасково, където да предаде парите. Жената изпълнила инструкциите и дала наличните си средства на мъж на около 60 г., слаб, среден на ръст, със сиви дрехи.

По същото време в Димитровград е била измамена и 84-годишна жена. Измамник се представил за внука й и поискал пари за изгодно закупуване на климатици. Час по-късно пред дома й на улица „Гео Милев“ пристигнал мъж, представил се за служител на магазин за техника, на когото тя предала 17 000 лева.

Полицаите съветват гражданите да не правят разплащания чрез трети лица. Няма вариант, при който полицията или друг държавен орган да иска от хората пари на ръка. Това е сигурен белег, че ще бъдат измамени. При всяко подобно обаждане, гражданите биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или на тел. 112.

50-годишен мъж от елховското село Гранитово е задържан за телефонна измама, станала на 11 май тази година. Тогава 73-годишна жена от тополовградското село Синапово получила телефонно обаждане от мъж, представил се за лекар. Той й съобщил, че дъщеря й е претърпяла пътен инцидент и се нуждае от спешна операция. За поставянето на златни пирони родителката дала на мнимия доктор 6300 лева, който я чакал пред дома й.

Тополовградските полицаи са установили и задържали изманика, издирва се 49-годишна негова съселянка, съпричастна към измамата. Мъжът е направил пълни самопризнания и е задържан в следствения арест на Елхово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button