Хасково

Десетина шофьори вече „изгоряха“ за говорене по телефона по време на движение

Десетина шофьори в региона вече са глобени за шофиране и говорене по мобилен телефон, съобщиха за Haskovo.info от областната дирекция на МВР в Хасково.

От КАТ провеждат специализирана акция, която е на територията на цялата страна и Европейския съюз. Глобата за това нарушение е 50 лв.

От полицията уточниха, че масираните проверки продължават до края на седмицата. Ще се следи и за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

В сряда пък стартира специализирана полицейска операция „Едуард“. Тя е посветена на Европейския ден без загинали на пътя – 19 септември. Целта е този ден да не бъде белязан с тежки пътни произшествия.

Утре ще бъдат изведени всички налични сили и средства, с които разполага сектор „Пътна полиция“. В помощ ще бъдат и служители от териториална полиция, които имат компетентност да работят по Закона за движение по пътищата. Ще се контролират скоростните режими, ще се следи за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност и наличие на застраховка „Гражданска отговорност“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
18.09.2018 14:41 14:41

Това трябва да е ежедневие !

Мхм
Мхм
18.09.2018 15:27 15:27

Ако видиш автомобил, който се движи неадекватно, то шофьорът е или жена, или мъж цъкащ на телефона си.

Анонимен
Анонимен
18.09.2018 16:09 16:09

Вчера ме засече микробус до промишления пазар!Карах си с 40 според ограничението, а онзи с около 60-70!Бързаше……явно за гробищата!Като видят жена зад волана и стават велики,,мъже“.И нормално да си караш,пак не е добре.Повече глоби трябват,иначе няма оправия.

аз
аз
18.09.2018 16:37 16:37

А тъпите ченгета кой ще ги глобява…. постоянно си говорят по телефоните, докато шофират!

Back to top button