Хасково

Хасково приема план срещу тероризма и бедствията

Приемане на План за противодействие на тероризма и План за защита при бедствия на община Хасково предлага с докладна за септемврийската сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

Плановете се разработват на основание на Закона за защита при бедствия и в отговор на устойчивото нарастване на нивата на терористична заплаха, в изпълнение на Закона за противодействие на тероризма, се казва в докладната.

В плана за противодействие на тероризма са разиграни възможни сценарии за осъществяване на терористични актове. Анализът извежда следните основни сценарии: задействане на взривно устройство в транспортни средства или на места с масово пребиваване на хора, използване на огнестрелно оръжие в места, сгради и съоръжения, вземане на заложници, задействане на взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура, използване на оръжия за масово унищожение, нерегламентирано проникване в електронни мрежи от системи за управление на ресурси.

Целта на плана е осигуряване на постоянна и адекватна защита на гражданите на територията на община Хасково срещу терористични заплахи. Координиране на действията на компетентните органи при повишени нива на заплаха от терористична дейност и при овладяване на последствията от терористични актове. Планът създава организация за оповестяване, информиране, реагиране и управление на силите и средствата на оперативния щаб на община Хасково и компетентните органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.09.2018 12:08 12:08

Ква е тази тъпотия пак

Анонимен
Анонимен
24.09.2018 19:18 19:18
Отговор до  Анонимен

Герб отваря границите за емигранти

Митко Йовов
Митко Йовов
24.09.2018 13:51 13:51

Срещу простотията в библиотеката в ПМГ кога?

Хадковлия
Хадковлия
24.09.2018 16:59 16:59

Хаха споко в тоя умрял град няма кой да прави терористични атаки, достатъчно направиха от общината да го унищожат, по скоро трябва срещу тях да има план за противодействие!

Анонимен
Анонимен
25.09.2018 7:28 7:28

Гнусните педерасти и курви в общината как за толкова години не проумяха че най- големият проблем на общината е че няма работа и няма раждаемост. Ниски заплати и емиграция. КАК НЕ ГО ПРОУМЯХТЕ ТОВА БЕ КУРВИ ДОЛНИ .

Back to top button