Любопитно

С концерт отпразнуваха и международния ден на учителя

С концерт беше отпразнуван международния ден на учителя в харманлийското читалище „Дружба 1870“.

Празничният концерт започна с химна на обединена Европа в изпълнение на Детски духов оркестър „Славейковци“ при ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград с ръководител Коста Арнаудов. Най-доброто показаха Мажоретен състав „Славейковци“ с ръководител Тихомир Митев и Детски гвардейски отряд „Славейковци“ с ръководител Живко Митев. Вдъхновяващи за публиката бяха изпълненията на групите за български народни хора при СУ „Христо Ботев“ – Ивайловград с ръководител Светлана Стоева, на клуб „Магията на танца“ с ръководител Аничка Павлова от НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, на групата за народни танци от ОУ „Иван Вазов“ – Свиленгад с ръководител Ирина Симеонова, на учениците от танцов клуб „В ритъма на танца“ при СУ „Свети Климент Охридски“ – Симеоновград с ръководител Мая Гочева.

Овациите заслужиха и децата от ОУ „Христо Ботев“ – село Долно Ботево, община Стамболово, малките танцьори от клуб за народни танци от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, клуб „Зумба“ при ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, учениците от село Конуш. Финалът на концерта поставиха клуб за народни танци „Пъстра китка“ при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов“ в Харманли с ръководител Виолета Желева.

Концерт

На концерта се проведе информационен ден „С песни и танци приятели да бъдем“, организиран от Регионалното управление на образованието, който е част от проекта „Твоят час“. Повече от 200 деца и учители от региона се включиха във форума. Официални гости бяха областният управител Станислав Дечев, заместникът му Стефка Здравкова, началникът на РУО Христина Боева, Лазар Додев – главен експерт в дирекция „Квалификация“ в МОН и Никола Зайчев – председател на настоятелството на читалището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button