Хасково

Рекордните 340 жени вече се записаха за прегледите за рак на гърдата в Хасково

За ден 340 жени са се записали за безплатните прегледи за рак на гърдата в МБАЛ – Хасково, съобщиха от болницата.

Прегледите на първите жени започнаха от днес в Хирургично отделение. До обяд бяха прегледани дузина дами. От отделението съобщиха, че 2 – 3 от тях ще преминат мамография.

Прегледи

Въпреки че почти целият месец вече е запълнен, записванията продължават, допълниха от болницата. Прегледите ще се извършват ежедневно след предварително записан час в болницата на тел: 038 606 738 в часовете от 8:30 до 11:30 ч. Мамологичните прегледи ще се извършват в Хирургично отделение от 11 до 13 ч.

Болницата разполога с нов, модерен ехограф за ранна диагностика на промените в млечните жлези и апарат за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и получаване на резултат до 10 минути.

Прегледи

Както Haskovo.info писа, МБАЛ – Хасково се включи в кампанията „Всичко започва с едно докосване“. Целта й е да напомни на жените, че редовния самостоятелен преглед на гърдите и периодичните профилактитчни срещи с лекар са решаващи за навременната диагностика и успешно лечение на това заболяване.

Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявили се уплътнения или така наречената бучка в гърдата. Затова съвременните препоръки са жените над 30-годишна възраст да преминават профилактичен преглед най-малко веднъж в годината.

Прегледи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Незабравка
Незабравка
10.10.2018 16:33 16:33

С такъв сладур доктор как няма да са и аз отивам утре ахаха

Пенчо
Пенчо
10.10.2018 22:01 22:01
Отговор до  Незабравка

И аз. Мъж съм.

Запознат
Запознат
11.10.2018 9:07 9:07

И при мъжете има диагноза рак на млечна жлеза…

Back to top button