Хасково

Хасковлии преведоха в бюджета 1 млн. лв. през ПОС терминалите на НАП

Хасковлии все по-често плащат дължимите към бюджета данъци и осигуровки чрез инсталираните в местния офис на НАП ПОС терминали, съобщават от приходната администрация.

Без банкови такси, клиенти на офиса на НАП в Хасково са превели в републиканския бюджет близо 1 милион лева. Най-често ПОС устройствата се ползват от гражданите за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки.

От офиса в Хасково напомнят, че клиентите на администрацията, които притежават банкови карти, могат да превеждат без такси както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от НАП. Освен, че са безплатни, картовите плащания дават възможност на клиентите да заредят данъчно-осигурителната си сметка на момента. Така, ако едно лице плати дължими данъци или осигуровки чрез ПОС, те биват погасени веднага, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение за липса на данъчни и осигурителни задължения.

Единствено, когато се плащат задължения към други институции (например глоби от КАТ) или задължения, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, което отнема повече време, уточняват от НАП.

67 500 клиенти е обслужил офисът в Хасково от началото на годината досега. Почти 18 000 от тях са изяснили здравния си статус с цел възстановяване на прекъснати здравно осигурителни права. 14 000 души са подали данъчни или осигурителни декларации, а 4 000 са посетили Агенцията, за да получат персонален идентификационен код, с който по електронен път да подават справки и формуляри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button