Регион

Осъден на доживотен затвор поиска и 50 000 лв. заради липсата на спорт

Назъм Назми Азис, който беше осъден от Хасковския окръжен съд на доживотен затвор за убийство е предявил два иска за общо 50 000 лв. заради липсата на ежедневна физическа или спортна активност в хасковския арест и затворите.

Първият иск е за 10 000 лв. срещу министерството на правосъдието, а вторият е за 40 000 лв. против Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Haskovo.info припомня, че убийството стана на 21 срещу 22 юни 2006 г. в землището на стамболовското село Гледка. Тогава Назъм Назми Азис и приятелят му Ерай Юсуф се качват на колата на Димитър Янакиев и тръгват към село Стамболово. Трупът на шофьора бе открит край лозов масив с огнестрелна рана във врата, а автомобилът му бе подпален на километър от мястото.

Пазарджишкият административен съд отхвърля исковете. В хасковския арест на Азис са предоставяни различни възможности за физическа и спортна активност. По време на престоя му в затвора в Стара Загора той е имал възможност да упражнява различни спортни игри, фитнес, бягане, спортно ходене и дори градинарство. Отделно е изтекла и давността за предявяване на част от исковете.

Както Haskovo.info писа, по-рано през октомври съдът отхвърли и други два иска на Азис за общо 50 000 лв. заради липсата на културен живот в ареста и затворите.

Последното решение на съда може да прочетете ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д.Стоев
Д.Стоев
12.10.2018 14:22 14:22

5гр.отрова за мишки- черна, убива слон.За него за да не се хаби може и 3 гр..

..
..
12.10.2018 19:51 19:51

Кой е този Янакиев, кой е този труп … само некадърния журналист си знае..

Анонимен
Анонимен
13.10.2018 8:38 8:38

Толкова ли няма кой да го тренира по тия затвори. Тренировки, дресировки, някоя клизмичка…

Back to top button