Любопитно

21 цигулари от 6 държави на „Недялка Симеонова“ в Хасково

21 млади цигулари от 6 държави ще участват на международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково, който се провежда в рамките на 43-те музикални дни от 18 до 21 октомври.

Цигуларите са разпределени в 4 възрастови групи и са от България, Сърбия, Молдова, Турция, Русия и Китай. Най-малките участници са на 9 г. – Петра Плешка от Кишинев, Молдова и Марияна Стоева от Пловдив. Участниците ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател проф. Ангел Станков и членове: проф. Евгений Шевкенов, Мичо Димитров, проф. Галина Буйновски и Марк Кадин.

Общият награден фонд, който община Хасково осигурява е 6900 лв., разпределени между четирите възрастови групи. На 21 октомври от 13 часа в театър „Иван Димов“ ще е церемонията по награждаването и галаконцертът на лауреатите.

Пресконференция

Първият концерт в Музикалните дни е на „Софийски солисти“ на 18 октомври от 19 часа в театъра. На 19 октомври от 19 часа е юбилейният концерт на проф. Ангел Станков – цигулка, по случай неговата 70-годишнина. На рояла ще се изяви проф. Ростислав Йовчев.

На 20 октомври от 19 часа ще е концертът на Мичо Димитров – цигулка и Ирен Капеловска – пиано. Музикалните дни ще бъдат закрити на 21 октомври от 19 часа с концерт на Камерния оркестър с диригент Цанислав Петков и солист Светлин Русев – цигулка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button